Podela ugovora dobitnicima na ovogodišnjem javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta

U ponedeljak 29. jula ministarka pravde Nela Kuburović uručila je u Narodnom muzeju Srbije ugovore  o dodeli sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta za 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlja, kulture, prosvete i socijalne zaštite u ukupnoj vrednosti od 470 miliona dinara. U pitanju je četvrti Javni konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta,  u protekle četiri godine dodeljeno je ukupno 1,6 milijardi dinara za 445 projekata. Ove godine je za 22 projekta iz oblasti socijalne zaštite dodeljeno 69.971.817 dinara i to za sedam gerontoloških centara, pet centara za decu i lica ometena u razvoju, ustanove za negu odraslih i starih.

Dom «Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac» dobio je sredstva za nabavku lakog dostavnog vozila za prevoz hrane, sa ugrađenim rashladnim sistemom  2.350.000,00 dinara.

Pogledajte još: