Uručenje ugovora o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja

Ministarka pravde Maja Popović uručila je 30.juna i  02. avgusta ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 139 projekata od javnog interesa, za 2021.godinu .

Ministarstvo pravde je ove,2021. godine sprovelo šesti Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, na kome je za projekte iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete i socijalne zaštite raspodeljeno ukupno 500.000.000,00 dinara.

Na svim dosadašnjim javnim konkursima dodeljeno je više od 2.000.000.000,00 dinara za realizaciju projekata od javnog značaja.

Dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja prisustvovala je i  Ministarka  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, 

Domu  za odrasle i starije ,,Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej, odobrena su sredstva za ugradnju hidraulične platforme (jedan od važnih strukturalnih standarda, veoma bitan za dobijanje trajne licence). Posle urađene rekonstrukcije i nadogradnje objekta, (dobijena sredstva od resornog ministarstva), formiran je prostor na spratu, površine oko 400kvm. Namena prostora je – dnevni boravak za korisnike, prostorije za radno okupacionu terapiju i 6 soba (da bi se rasteretile višekrevetne sobe). Na ovom, 2. odeljenju imamo 220 korisnika sa mentalnim poteškoćama.