Saradnja sa obrazovnim institucijama

Studenti treće godine, Fakulteta političkih nauka, na smeru Socijalna politika i socijalni rad, prvi put su 2019. godine  stručnu praksu radili u našoj ustanovi. Sedam studentkinja, budućih socijalnih radnica je praksi pristupilo odgovorno i sa velikim interesovanjem.

Mentori socijalni radnici, zaposleni u Domu su ih upoznali sa radom u ustanovi, stručnim timom, komisijom, poslovima za koje su zaduženi socijalni radnici i načinom na koji ih obavljaju. Bile su raspoređene na odeljenjima i u otvorenoj zaštiti.

Praksa je protekla na obostrano zadovoljstvo vrlo uspešno. U prilog tome i komentar jedne od studentkinja, Dušice Pavlović:

“Praksa je bila veoma korisna, ceo kolektiv je posvecen korisnicima ali i nama. Atmosfera je prijatna. Utisci su pozitivni i volela bih da ponovo posetim dom. Posebne pohvale socijalnim radnicima koji su se maksimalno založili da nas upute u funkcionisanje celog doma i da nam učine boravak prijatnijim i lepšim.”

U 2020. godini zbog pandemije izazvane korona virusom nije došlo do realizacije stručne prakse.

Početkom 2021.godine smo se obratili resornom ministarstvu, da nam odobri prijem studenata na stručnu praksu. Nažalost zbog aktuelne situacije, nismo dobili odobrenje.

Pogledajte još: