ODRŽANA EDUKACIJA ZA PRIPRAVNIKE I MENTORE

Posle dugog perioda izolacije izazvane virusom COVID – 19 imali smo čast da budemo  domaćini dvodnevne obuke koja je održana u Klubu za dnevni boravak pri Domu za odrasle i starije ,,Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac’’ u organizaciji Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu. Edukacije su realizovale savetnice za socijalnu zaštitu Vesna Davidović i Maja Dumnić.  

Prva edukacija održana je 20.04.2022. godine pod nazivom ,,Uvod u mentorstvo’’, a druga edukacija pod nazivom ,,Program mentorske podrške’’ održana je 27.04.2022. godine. Obuci su prisustvovali stručni radnici (mentori i pripravnici) iz ustanova za smeštaj korisnika u Pančevu, Bečeju, Čurugu, Novom Bečeju i centara za socijalni rad iz Kovačice, Nove Crnje, Žitišta, Kikinde, Bača i Novog Bečeja.  Ispred naše ustanove bile su pripravnice Lidija Bojović i Olivera Perić sa mentorima socijalnim radnicama Jadrankom Lazić i Marijom Cucin.  

Cilj obuka je bila priprema pripravnika – stručnog radnika i mentora u sistemu socijalne zaštite za građenje efikasnog mentorskog odnosa. Edukacije su protekle u radnoj i prijatnoj atmosferi.

Pogledajte još: