Donacija televizora i tablet uređaja od strane UNDP-a

Program za razvoj Ujedinjenih nacija -UNDP je u sklopu druge faze svog projekta, koji ima za cilj da unapredi kvalitet boravka korisnika u ustanovama socijalne zaštite, nabavio pametne televizore i tablet uređaje, za  distribuciju ustanovama. Ustanove (njih 35) koje su obuhvaćene ovom inicijativom, će dobiti po 1 televizor i 1 ili 2 tablet uređaja, u zavisnosti od veličine ustanove i broja korisnika, što je bio kriterijum kod opredeljivanja opreme. U toku avgusta je uručena donacija i našoj ustanovi .

 Televizor će se iskoristite tako da bude dostupan što većem broju korisnika, postavkom u dnevne boravke ili druge zajedničke prostorije u kojima borave korisnici. Što se tiče tablet uređaja on će biti  na raspolaganju svim korisnicima, a naročito onima koji nemaju pametne telefone i/ili ne umeju da rukuju sa istima ili su slabije pokretni. Osoblje ustanova će pomoći  korisnicima u korišćenju istih i obaviti  kratku obuku korisnika. Svrha ove akcije jeste da unapredi komunikaciju korisnika sa svojim članovima familije i prijateljima, naročito onih koji nisu vični ili ne poseduju savremene digitalne uređaje i nemaju rodbinu ili prijatelje u blizini, da ih obilaze. Korisnici će   putem skajpa ili drugih aplikacija uspostaviti  kontakt i komunikaciju sa članovima porodice, pretraživati sadržaje na vebu, koristeći donirani tablet uređaj.

Ujedno, na ovaj način se unapređuje i digitalna pismenost naših korisnika. Zahvalni smo na ovoj donaciji UNDP-a .��:�0���