SUSRETI SOCIJALNIH RADNIKA

7. juna ove godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu održani su 44. susreti socijalnih radnika. Tema ovog skupa je bila – Održivi socijalni rad: povezivanje i podrška korisnicima. Našu ustanovu su predstavljali socijalni radnici Marija Cucin i Zoran Mandić.

Nakon pozdravnih reči, koje je uputio dekan Fakulteta kao i načelnica katedre za socijalni rad FPN, direktorka Komore socijalne zaštite i predstavnici studenata –  prof. Dr Zoran Vasić je održao predavanje na temu Osnaživanje starijih osoba kroz održive usluge socijalne zaštite  – strategije za promociju aktivnog i dostojanstvenog starenja.

Centralni deo susreta je bio Okrugli sto sa temom IZAZOVI I MOGUĆNOSTI U KREIRANJU INKLUZIVNOG OKRUŽENJA ZA STARIJE OSOBE – gde je jedan od moderatora bila i naša socijalna radnica Marija Cucin.

Tokom održavanja Okruglog stola razvila se živa i konstruktivna diskusija na navedenu temu gde su izneti razna iskustva i modeli u pomoći starijim ljudima i nadamo se da će iskustva sa ovog skupa pomoći da još više unapredimo aktivnosti u vezi sa tim u našoj lokalnoj sredini. Skup je uspešno okončan prezentacijom nekoliko projekata iz oblasti socijalne zaštite koji se trenutno realizuju na teritoriji R. Srbije.

Pogledajte još: