“Šiz-friz” u Molu

Dom za stare i penzionere iz Mola, organizovao je manifestaciju “Šiz- friz”. Tema ove manifestacije je bila Moda 50.-tih i 60.-tih godina prošlog veka.  

Moda polovinom  prošlog veka je svetu donela nešto novo, drugačije i dugo čekano. Nakon duge “vladavine” konzervativnih godina rata, sve je, pa i moda, počelo da se “budi”. Zanimljive siluete, boje, toalete, jača šminka i apsolutno neodoljive cipele, “oživele” su na ulicama svetskih metropola. Poneseni ovim tekstom zamolili smo Marijetu i Nenada da budu manekeni i da učestvju na Manifesraciji “Šiz- friz”. Savršeni izgled naših manekena ne bi bio takav, da svoju umešnost i veštinu nije pokazala naša frizerka Svetlana.

 Pored naše ustanove bile su i ustanove iz Sombora, Zrenjanina, Starog Leca  i domaćini Dom iz Mola. Druženje smo završili podelom zahvalnica.

2023_siz_friz00 rh

Rita Hejvort

Marijeta kao Rita Hejvort, prepoznatljive frizure, prelepih očiju i sa neizostavno jarko crvenim ružom na usnama. Ritu su zvali  prvom princezom Holivuda, bila je naizgled, najbliže pravoj, živoj  Pepeljugi. Kao što vidite i naša Marijeta pleni svojom pojavom i izgledom danas kao Rita Hejvort nekada.

Džejms Din

Nenad kao Džejms Din, šmeker, buntovnik, zavodnik…

Zahvaljujući svojoj magnetskoj privlačnosti i neosporivoj harizmatičnosti uspeo je čak i najobičnije komade odeće pretvoriti u modni trend koji se i danas kopira. Džejms Dinu je falio samo još jedan deo slagalice da bi bio savršen a to je boja glasa koju poseduje samo Nenad. 

Pogledajte još: