Nedelja Svetog Vasilija Ostroškog – treće odeljenje

Druženje uz roštilj

Nedelja od 10. do 14.05.2021. godine posvećena je našoj domskoj slavi Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu koji se obeležava 12.05.2021. godine.  

Ove godine zbog situacije sa koronom, poštujući epidemiološke mere, na svakom našem odeljenju je posebno obeležena ova nedelja uz prigodan program.  

Na odeljenju br. 3 u ponedeljak 10.05.2021. godine je organizovano druženje uz roštilj. Lepoj atmosferi toga dana doprinelo je i sunce, te se sve odvijalo u dvorištu. Zaposleni su bili zaduženi za roštilj, a korisnici za dobro raspoloženje i druženje.  

POSETA MUZEJU ,,GLAVAŠEVA KUĆA“ 

11.05.2021. godine korisnici sa odeljenja 3, su sa radnom terapeutkinjom Draganom Lazić posetili zavičajni muzej ,,Glavaševa kuća.’’ 

U velikom i lepom dvorištu muzeja  ih je dočekao domaćin Jančika i u prijatnom ambijentu im je pričao o dobrotvoru Vladimiru Glavašu, doktoru pravnih nauka, zatim su obišli muzej i upisali svoja zapažanja u knjigu utisaka.

OBELEŽAVANJE SLAVE

12.05.2021. godine na odeljenju 3, svečano je obeležena slava Doma, Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac. Uz slavsku sveću, kolač, kandilo i podršku radnih terapeutkinja Vesne Banjac i Dragane Lazić, korisnik Mihajlo Milunović je otpevao tropar Svetom Vasiliju i slavski tropar. Korisnica Jadranka Kljajić je pročitala tekst o životu Svetog Vasilija, Dragoljub Stojšić je pročitao svoje dve pesme koje je posvetio ovom svetitelju. Hor odeljenja je otpevao nekoliko pesama u duhu ove svečanosti. Potom je usledilo sečenje kolača i svečani ručak.

ČETVRTAK U ZNAKU ŠAHA 

U okviru nedelje Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca 13.05.2021. godine (četvrtak), održano je takmičenje u šahu na odeljenju 3. Šest korisnika članova šahovske sekcije je odmerilo snage i u toku prepodneva igralo šah.  

Rezultat je sledeći: 

  1. Miroslav F.
  2. Nemanja B.
  3. Vladimir B.

Pogledajte još: