Dobro organizovana služba „Kuhinjski blok i nabavka“ u našoj ustanovi, rezultira pravilnim i izbalansiranim obrocima za naše korisnike i zaposlene. Kako bi pripremljena hrana odgovarala svim korisnicima, obroci se prilagođavaju određenim zdravstvenim stanjima i potrebama korisnika. Standardna ishrana podrazumeva tri obroka i dve užine. Naša ustanova se trudi da pripremljeni obroci budu raznovrsni i ukusni. Vodi se računa o kalorijskoj i nutritivnoj vrednosti, neguje se tradicija „domaće kuhinje“, a o tome brinu licencirani nutricionista-dijetičar i komisija za ishranu. Usluge ishrane pored korisnika doma, koriste dve osnovne škole, Narodna kuhinja i građanstvo koje ove usluge ostvaruju kao članovi Kluba za odrasla i starija lica.
Naša ustanova je 2011.godine je donela odluku da u cilju poboljšanja usluga i obezbeđenja zdravstvene bezbednosti proizvoda, implementira HACCP sistem. Od tada usluga kuhinje se temelji na načelima HACCP-a, krenuvši od naših dobavljača, primanja i skladištenja namirnica i potrepština kroz pripremu i posluživanje svih proizvoda.
Drugim rečima, naši korisnici usluga mogu uživati u ponudi sa punim poverenjem u besprekornom kvalitetu namirnica i čistoću radnih prostora, što potvrđuju analize iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanina.