Donacija Ministarstva zdravlja Republike Srbije Domu za odrasle i starije ,,Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej

U okviru Projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19“, koji je sprovelo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Dom za odrasle i staerije ,,Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej našao se među ustanovama kojima su dodeljena nova sanitetska vozila. Reč je o savremenom vozilu, opremljenim specijalnom opremom i prilagođenim za transport bolesnika.

Ova donacija je od velikog značaja za našu ustanovu. Dom za odrasle i starije ,,Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej broji 425 korisnika. Kada je tako veliki broj korisnika, postoji velika potreba za raznim specijalističkim pregledima koji se ne mogu obaviti u lokalnom Domu zdravlja, a i lečenjem u bolnicama.  Zato je ovo novo sanitetsko vozilo od velike koristi, jer će naši korisnici blagovremeno i bezbedno stizati do zdravstvenih ustanova – izjavljuje Ljiljana Bognić, direktorka Dom za odrasle i starije ,,Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej.

Pogledajte još: