Obuka “Jačanje lokalnih kapaciteta za uspostavljanje usluge stanovanje uz podršku”

22.08. u prostorijama Kluba za dnevni boravak penzionera, održana je obuka “Jačanje lokalnih kapaciteta za uspostavljanje usluge stanovanje uz podršku”.

Obuci su osim predstavnika Ustanove domaćina, prisustvovali predstavnici: Doma za duševno obolela lica “Čurug” iz Čuruga, Doma za lica ometena u mentalnom razvoju”Otthon” iz Stare Moravice, Dom za lica sa oštećenim vidom “Zbrinjavanje” iz Pančeva, Gerontološkog centra Bečej, Centra za socijalni rad Zrenjanin, Centra za pružanje lokalnih usluga “Most” Zrenjanin.

Ova obuka realizovala se u okviru projekta “Unapređenje i jačanje efikasnosti regulatornih mehanizama socijalne zaštite na nacionalnom nivou, alata za sprovođenje politika i okvira za osiguranje kvaliteta u jačanje kapaciteta za učešće u ESF-u IPA 2020”.

Cilj obuke je bio predstavljanje prava i usluga nemenjenih osobama sa invaliditetom kao i predstavljanje standarda za uspostavljanje ove usluge.

U okviru vežbe učesnici obuke su dali predloge za unapređenje standarda sa ciljem da odgovore na pitanje”Kako do usluge prilagođene korisniku?”.

Rad je protekao u konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi, predstavljeni su primeri iz prakse i predlozi za unapređenje usluge u celini.

Pogledajte još: