Klub za dnevni boravak penzionera dobija Novu dušu

Radovi u Klubu za dnevni boravak  realizuju se u dva segmenta.

Prvi segment obuhvata rekonstrukciju postojećeg prostora Kluba u multifunkcionalan prostor namenjen članovima Kluba, korisnicima na smeštaju u ustanovi i gradjanima. Dosadašnji prostor nije bio adekvatan po svom gradjevinsko-tehničkom rešenju. Novi prostor će moći da odgovori na potrebe za različitim sadržajima, podjednako za rad u malim i velikim grupama za aktivnosti kao sto su šah, čitanje novina, radionice vezenja, dekupaža i slično…

Drugi segment obuhvata rekonstrukciju dela pomoćnih prostorija i  slobodnog dela dvorišta za izgradnju Sportsko -rekreacione sale, koju ce koristiti korisnici na smeštaju, članovi Kluba i gradjanstvo za grupne aktivnosti kao sto su  folklor,  klasični ples i  sportove: pilates, stoni tenis. Izgradnjom ovog objekta stanovništvo i korisnici će dobiti prostor koji će u velikoj meri zadovoljiti potrebe za nabrojanim aktivnostima.

Sredstva za adaptaciju su obezbedjena većinski od sopstvenih sredstava Doma, a polovina sredstava za izgradnju sportske hale obezbedilo je resorno ministarstvo.

 

Pogledajte još: