Kongres “Upoznaj me” održan u Osjeku

Predstavnici Doma “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” Novi Bečej prisustvovali kongresu “Upoznaj me” koji je održan u Osjeku

U Osijeku, od 4 – 6.februara 2016. održan je kongres pod nazivom „Upoznaj me“ , o uključivanju osoba s mentalnim izazovima u zajednicu,  u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „ JA  kao i TI “, NVO studenata medicinskog fakulteta CroMSIC, Medicinskog fakulteta Osijek i Filozofskog fakulteta Osijek.

Kongres „Upoznaj me“ organizovan je  u okviru  projekta „Novi život“, a osmišljen je  da informiše sve zainteresirane strane o uključivanju, destigmatizaciji i pravima osoba s mentalnim poteškoćama. Na kongresu su učestvovale i predstavnice naše ustanove Ljiljana Bognić, Marija Cucin i Cecilija Šajber.

Centar za pružanje usluga u zajednici”JA kao I TI” , nekadašnji Dom za psihički bolesne odrasle osobe iz Osijeka, je ustanova socijalne zaštite koja je najviše uradila na planu deinstitucionalizacije u Hrvatskoj. Kongres je bila prilika da se bolje upoznamo sa izazovima ovog procesa kao i sa iskustvima u region u oblasti razvoja usluga u zajednici za osobe sa mentalnim poteškoćama.

Pogledajte još: