Svečano otvorena Sportsko-rekreativna sala

U utorak 12. 04. 2016. godine u sklopu Doma „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej otvorena je Sportsko – rekreativna sala.  Svečanost je otvorila direktorka Ljiljana Bognić koja nije krila sreću i zadovoljstvo što se iz jedne ideje izrodilo nešto ovako veliko i bitno, što će omogućiti da korisnici Doma i sugrađani imaju kvalitetniji život.

„Veoma sam ponosna što smo izgradili jedan ovakav objekat, nazvali smo je Hala za posebne namene. Ovo je multifunkcionalni prostor koji će biti na raspolaganju  korisnicima , penzionerima, deci sa određenim vežbama za korekciju kičme i ravnog stopala. Prostor u kome će se igrati folklor, stoni tenis,  joga, klasičan ples kao i sve vežbe pilatesa i fitnesa. Sve za šta se ne može dobiti termin u drugim fiskulturnim salama zbog velikih sportova sa loptom .“  – izjavila je direktorka Doma dr  Ljiljana Bognić.

Svečanost je otpočela pesmom članova hora Kluba za dnevni boravak penzionera i korisnika Doma koji su pripremili malu priredbu za goste i time ulepšali ovaj događaj.

Simbolično presecanje vrpce  pratila je pesma korisnika, a KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja  se pobrinuo da hala prvi put zaigra pred publikom.

Pored učesnika programa svečanost su uveličali prijatelji Doma iz Maribora , Doma starih „Grabovac“ iz Risna i Socijalno gerijatriskog centra iz Banja Luke sa kojima Dom „ Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ ima potpisan memorandum o poslovnoj saradnji kao i mnogobrojni predstavnici drugih institucija i domova.
Iskoristila bih priliku da se  zahvalim našem resornom Ministarstvu i ministru Aleksandru Vulinu, jer je prepoznao potrebe korisnika našeg Doma. Od njih smo dobili 3,6 miliona dinara, a ostala smo izdvojili  iz naših sopstvenih sredstava koje ostvarujemo preko kluba. Takođe je renoviran i Klub za dnevni boravak, koji je otvoren još 1997. godine, a koji je od tada samo krpljen, ali smo sada rešili i to renovirati“- istakla je na kraju direktorka Doma.