Sunčana jesen života

Ove godine je „Sunčana jesen života“ na 1. odeljenju obeležena od 02. do 08. oktobra 2020. Svi događaji u okviru ove svečanosti su bili prilagođeni novonastalim uslovima, što nije umanjilo čar praznika za  korisnike naše ustanove.

Prvog dana u dvorištu našeg odeljenja je organizovana roštiljijada i žurka sa muzikom uživo. Sunčano vreme, prijatna muzika, ukusna pljeskavica učinili su ovaj dan lepim i nezaboravnim.

2020 dan01

Drugog dana je u prostoru radne terapije održano literalno druženje naših korisnika. Prijatno pre podne proveli smo uz divne stihove koje su pisali i čitali naši korisnici. Takođe smo  uživali  u već nadaleko poznatim stihovima Laze Kostića, Desanke Maksimović….

2020 dan02

Trećeg dana zbog loših vremenskih uslova održan je poligon spretnosti u prostorijama radne terapije. Naši korisnici su pored interesovanja za igru pokazali izuzetnu manuelnu sposobnost i spretnost.

2020 dan03

Četvrti dan smo imali aktivnost koja do sada nije bila praktikovana na našem odeljenju, a imala je veliki oziv i prihvatanje od strane korisnika. Korisnici su uz pomoć radnih terapeuta pekli palačinke. Svi smo se prisetili tako jednostavne, a tako ukusne poslastice. Većina učesnika je  izrazila želju  da se ova aktivnost ustali i da oprobamo kulinarske sposobnosti sa još nekim poslasticama.

2020 dan04

Peti dan u dnevnom boravku našeg odeljenja organizovana je žurka uz muziku. Atmosfera je bila lepa i vesela, jer je svako od korisnika mogao čuti pesmu po svom izboru.

2020 dan05

Iako ove godine zbog mere opreza usled širenja zaraze KOVID-19, Sunčana jesen nije mogla biti obeležena kao predhodnih godina uz druženje sa korisnicima sa drugih odeljenja i iz drugih ustanova. Zaposleni su se potrudili da tih dana vlada dobro raspoloženje i dobra zabava za sve na našem odeljenju.

Pogledajte još: