Roštiljada na prvom odeljenju

Dugo očekivana roštiljijada održana je na prvom odeljenju naše ustanove u četvrtak, 27. oktobra. Kako se tog dana u pravoslavnom narodu obeležava i praznik velike svetiteljke i zaštitnice bolesnih i nejakih Svete Petke, dan je bio upotpunjen slavljem i tim povodom.

Tmurno i maglovito jutro se pretvorilo u topao i sunčan dan čim je planula prva žeravica iz roštilja. Dvorištem se širio miris pljeskavica uz zvuke vesele muzike. To je prizvalo sve da iz svojih soba izađu u dvorište i druže se uz sportske igre i muziku. Pevalo se i igralo dok su pljeskavice servirane uz bogate i ukusne priloge.

U popodnevnim satima, u dnevnom boravku, naše korisnice su čitale o značajnim događajima iz života Svete Petke, čitane su pesme o ovoj svetiteljki i diskutovalo se o aktuelnom filmu „Sveta Petka – Krst u pustinji“. Nakon toga je nastavljeno sa slavljem uz muziku, na opštu radost svih prisutnih korisnika kao i osoblja ustanove.

Ovaj dan na našem odeljenju ostaće upamćen po interesantnom kulturno zabavnom programu, ali, bićemo iskreni, i po ukusnim pljeskavicama sa roštilja.

Pogledajte još: