KONCERT “OD BANATA PREMA SREMU”

Pod nazivom „Od Banata prema Sremu“,  na sceni Doma kulture opštine Novi Bečej, 21.decembra,  održan je završni koncert zaposlenih i korisnika Doma za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ koji predstavlja krunu naših aktivnosti tokom godine.

 Prisutne je na samom početku pozdravila dr mr sci dr Ljiljana Bognić,  naša direktorica, koja je istakla da je ponosna na uloženi trud i dobru saradnju svih učesnika.
 U prvom delu programa, publika je uživala u kolažu pesme, poezije i kratkih dramskih prikaza kojim je na najbolji način prikazana svakodnevica u Vojvodini i mentalitet ljudi sa ovih prostora.

 Drugi deo koncerta bio je ispunjen pesmom hora i orkestara doma u kojem su učestvovali korisnici i zaposleni.
Na samom kraju, kao gosti našeg koncerta, pridružili su nam se i članovi Tamburaškog orkestra Novi Bečej. Koncert je zaokružen spletom vojvođanskih pesama hora i Tamburaškog orkestra.

Naši korisnici ne samo da dobro pevaju, sviraju, glume, recituju nego i vrlo su spretni u kreativnim radionicama, što je moglo da se vidi u prostoru ispred koncertne sale, gde su bili izloženi radovi korisnika kao i deo dekora same pozornice. Što je ujedno bila još jedna prezentacija  aktivnosti korisnika.

2023 koncert04

Pogledajte još: