Sunčana jesen života – odelenje 1

Od 11.10. do 15.10.2021. god na prvom odeljenju i u našoj ustanovi, tradicionalno je obeležena Sunčana jesen života. Kao i svake godine, prigodnim programom i aktivnostima ispunili smo dane i učinili život u ustanovi lepšim i zabavnijim.

U ponedeljak smo u prostoriji radne terapije održali literalno druženje, čiji je cilj bio da se čuje razmišljanje naših korisnika o životu u poznim godinama i da obeležimo Svetski dan mentalnog zdravlja, koji je bio prethodnog dana. Pred mnogobrojnom publikom tekstove su čitali Kolev Dragica, Aksentijević Goran i Pandurov Sofija.

U utorak je bio dan rezervisan za dan u spretnosti u vidu poligona koji je osmislio i sproveo u delo Nikola. Cilj ovog poligona je bio da korisnici pokažu i uvežbaju svoju spretnost, najviše manuelnih sposobnosti kao i takmičarski duh. Učestvovalo je mnogo korisnika , uz bodrenje publike.

Sreda je bio dan rezervisan za slatke poslastice koji prave nesi korisnici uz pomoc radnih terapeuta.Svima omiljene poslastice kao što su, bakin kolač i palačinke korisnicima su popravile raspoloženje u tmurnim jesenjim danima. Mnogi naši korisnici su se prisetili mnogih srećnih dana kada su kod  kuće pravili za svoje ukućane.

Četvrtak- odražana je svečana priredba u okviru koje su dramska sekcija i sekcija hora prikazali onop na čemu su u prethodnom periodu vredno radili. Publiku je predstavu „ Majka godina“ opisala kao vrlo zanimljivu i lepu. Hor je podigao raspoloženje da je i publika zapevala ali i zaigrala. Pratnja hora na instrumentima bili su korisnici Igor N. I Aleksandar L.

U petak je uprkos hladnom jutru, naše dvorište bilo jako veselo i razigrano. Uz miris roštilja i  veselu muziku, prizvali sunce i na poseban način obelezili posednji dan Sunčane jeseni života. Korisnici su bili zadovoljni žurkom a još zadovoljniji pljeskavicom koju su ispekli za ručak radni terapeuti uz veliku pomoć radnog  instruktora i medicinskog osoblja.

Pogledajte još: