Sedam sanitetskih vozila ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručili su danas ključeve sedam sanitetskih vozila koja su namenjena ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija Igor Mirović i Aleksandar Vulin uručuju ključeve sanitetskih vozila

Ključeve novih sanitetskih vozila, za čiju nabavku je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo skoro 31,5 miliona dinara dobili su Dom za stare i penzionere Apatin, gerontološki centri u Bačkoj Palanci, Kikindi, Pančevu, Somboru i Subotici i Dom za smeštaj duševno obolelih lica ”Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac’’ u Novom Bečeju.

Prema Mirovićevim rečima, reč je o važnoj donaciji koja će omogućiti sigurniji i bolji transport pre svega korisnika u gerontološkim centrima, ali i drugih korisnika u opštinama u koje su vozila upućena.

– Ova donacija ima i simboličan smisao jer pokazuje da se okupljanjem oko projekata i zajedničkom politikom mogu učiniti konkretna dela čiji je krajnji cilj poboljšanje standarda svih građana – rekao je tom prilikom Mirović.

On je podsetio da je nova Pokrajinska vlada u proteklih nekoliko meseci izdvojila 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje ustanova socijalne zaštite te da je za te potrebe u 2017. godini udvostručen budžet.

Mirović je ocenio i da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u onim oblastima za koje je nadležno preduzima potrebne mere da se objekti socijalnog staranja i korisnici u njima osećaju komfornije i bolje.

Predsednik Pokrajinske vlade je najavio i da će već sledeće sedmice Domovima zdravlja u manje razvijenim opštinama u Vojvodini biti uručena prva rešenja o nabavci novih sanitetskih vozila kako bi se popravilo zatečeno loše stanje u toj oblasti.

Ministar Vulin naglasio je tom prilikom da Vlada Srbije i Pokrajinska vlada čvrsto i tesno sarađuju u onome što je zajednički cilj, a to je bolji život svih građana u Vojvodini.

On je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu prošle godine zajedno sa Pokrajinskom vladom investiralo 198 miliona dinara u objekte socijalne zaštite širom Vojvodine te da je svim lokalnim samoupravama širom Vojvodine za usluge socijalne zaštite usmereno dodatnih 109 miliona dinara transfernih sredstava.

Izvor: blic.rs